Laatste nieuws...


Sinds deze maand mag Frank zich (gecertificeerd) ambassadeur van de Achterhoek noemen.

Onze gasten kennen vast het beeld op het erf van de boerderij (Tailbird). We hebben een nieuw object van dezelfde kunstenaar ( Marc Deeleman), ook weer van cortenstaal genaamd Tempel. Het staat aan het einde van onze grond bij de overgang naar het natuurgebied. Wij vinden het mooi en jullie?
Het heeft 1 nacht gevroren en Winterswijk is landelijk nieuws! Bron NRCHet seizoen 2020 per 1 oktober,voor de Wijze Oehoe, is voorbij .

Het was een mooi seizoen, tot volgend jaar!
Herfst bij de Wijze Oehoe| Prachtig toch.........

Ook tijdens een hittegolf is het goed toeven in onze B&B and more. Heerlijk zo'n airco!


Wild kijken op een begeleide safari in een elektrische buggy sinds kort mogelijk is in Winterswijk.

Alle informatie is terug te vinden op onderstaande link

www.100procentwinterswijk.nl/agenda/961585064/wild-kiek-n-safari-in-winterswijkDe tuin er eind juni weer prachtig bij staat !
En op 20 juni zijn ze weer enorm gegroeid. Nu moeten ze het nest gaan verlaten...... Hopelijk volgend jaar weer nieuwe!Op 6 juni onze steenuiltjes 21 weken oud zijn en ongeveer 170 gram wegen. Dat is behoorlijk zwaar, gemiddeld zouden ze 135 gram moeten wegen. Lekker veel muizen door de ouders bijelkaar gescharreld.
In de steengroeve van Winterswijk is de oudste fossiele zoetwaterpissebed van Nederland gevonden , met een ouderdom van tussen de 247 en en 242 miljoen jaar!En ja hoor, vandaag 23 mei zijn de mannen van de steenuilwerkgroep langsgeweest. 4 jonge steenuiltjes zijn gewogen. Vader uil heeft voorlopig voldoende voorraad bijelkaar gehamsterd (7 muizen in de voorraadkast)
Sinds begin mei in de dode boom achter de Schoppe een steenuil paartje aan het broeden is ( 4 eitjes). De steenuilwerkgroep Winterswijk monitort het paartje. Wie weet hebben we over 3 weken foto's van de jonge uiltjes.Wij vanwege de coronacrisis, een eenvoudige kookgelegenheid in de Schoppe gerealiseerd hebben.


De schapen met hun lammetjes, sinds half april , weer in de wei staan achter de Schoppe.


Winterswijk samen met Westerwolde en Berg en Dal wandelgemeenten 2020 van Nederland zijn geworden.

En dat Winterswijk de beste kleine fietsgemeente van Nederland is


In de steengroeve al jaren een OEHOE stel huist en hun jongen daar groot brengt. En dat er in deze groeve nog steed kalk wordt gedolven door Sibelco en dat deze laag ruim 240 (jawel) miljoen jaar oud is   

https://www.youtube.com/watch?v=bSQtYI2obMs

In de Villa Mondriaan werken van deze schilder hangen die niet lijken op zijn latere moderne werk, bijv. Victory Boogie Woogie die in het Kunstmuseum in Den Haag hangt

www.villamondriaan.nl