Laatste nieuws...

2023

 

We zijn dit seizoen t/m de herfstvakantie ( 22 oktober) geopend

Nieuws in de Volkskrant over "onze " steenuilen!

 

 

Ellen ten Damme speelt in Romeo+Julia

 

Ellen ten Damme speelt deze zomer de rol van gifmenger in de 10de Steengroeve Theater productie Romeo+Julia. Onder regie van theatermakers Jasper Korving en Els Damen brengt het Winterswijks Muziek Theater er een eigentijdse versie van het beroemde Shakespeare-verhaal. Voor Korving en Damen is de toevoeging van Ellen de kers op de taart: “Ellen ten Damme is een alleskunner – van zang, tot dans tot acrobatiek. Ze speelt meerdere instrumenten en daarbij heeft ze ook nog eens Winterswijkse roots. Het klopt gewoon aan alle kanten!”, laat Korving enthousiast weten.

Romeo, Julia en hun vertrouwelinge
In het beroemde, noodlottige liefdesverhaal over Romeo en Julia speelt van oudsher een pater, een vertrouwelinge van Romeo en Julia, een schakelrol. Deze persoon is diegene die de jonge geliefden stiekem trouwt. Bovendien beraamt hij het plot waarin Julia haar dood veinst om aan een gearrangeerd huwelijk te ontkomen en mengt hij het gif voor Romeo, met alle fatale gevolgen van dien.

Shakespeare schreef het originele theaterstuk omstreeks 1595, in de zomer van 2023 brengt het Winterswijks Muziek Theater een geheel eigen versie in het Steengroeve Theater. De rol van pater/gifmenger krijgt een nieuwe, eigentijdse dimensie en wordt speciaal voor Ten Damme herschreven door theatermakers Jasper Korving en Els Damen. Samen met de overige creatieve leiding en Ellen zorgen zij bovendien voor een zinderende muzikale invulling van de rol.

Terug naar de roots

Voor Ellen ten Damme betekent deelname aan het spektakelstuk een terugkeer naar haar roots. In jaar jeugd bracht ze menig weekend door bij haar grootouders, die in het buitengebied van Winterswijk woonden. Ten Damme “Sinds de middeleeuwen woonden er al Ten Damme’s in Winterswijk en maakten ze er muziek. Mooi om op die grond onderdeel uit te kunnen maken van dit heerlijke theaterdrama.” Regisseur en scriptschrijver Jasper Korving: “Ellen is voor mij de ideale totaalkunstenaar. Ze is een fenomenale actrice, instrumentaliste, danseres maar ook acrobate en schrijfster. Ik kijk enorm uit naar onze samenwerking.”

 

 

 

 

 

Het is inmiddels eenmaand verder en kijk eens hoe ze gegroeid zijn!

 

 

De steenuiltjes

Sinds deze week (14 mei) zijn er in de steenuilenkast twee eitjes uitgekomen.

Zoals je op de foto kunt zien, was moederuil niet echt blij met het bezoek van de mannen van de steenuilenwerkgroep.

De twee kleintjes zagen er goed uit en zo te zien is er ook een voedselvoorraadje aangelegd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ijsvogelvlinder

De nieuwe wandeling rond de steengroeve (natura 2000 gebied) is geopend. In een woord prachtig! Mooi extraatje is dat gasten uit Gieten, tijdens deze wandeling de kleine ijsvogelvlinder gezien hebben. Onze hoffotografen uit Ommen hadden de volgende dag mazzel; er was er één die wilde poseren. Kijk maar.De wilde gevlekte orchis

Sinds deze week bloeit de wilde gevlekte orchis weer aan de Borkense Baan. Prachtig!! Nieuwe ontdekking tijdens het rondje hondje, ze bloeien ook op 300 meter afstand van de boerderij. Linker foto.